Gwarantujemy chwile, które zapamiętacie na całe życie. Utrwalenie chwili to smak, zapach i piękno miejsca. Podzielimy się z Państwem naszą pasją, której kluczem jest prawdziwość uczuć, emocji, prostota, jakość wykonania oraz chęć celebracji.
Przyjęcia poślubne w formie obiadu menu od 135.00, PLN /osobę
Przyjęcia weselne menu od 170.00, PLN /osobę Skontaktuj się z nami w celu zapoznania się ze szczegółową ofertą menu :
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Cena menu zależy od wyboru potraw. Dla każdego przygotowujemy indywidualną kalkulację.
Oto przyklady menu do wyboru w celu stworzenia indywidualnego zestawu:
Przystawki
-
Tatar z łososia
-
Karczochy duszone w pomidorach
-
Sałatka grecka z serem feta
-
Kurczak marynowany w rozmarynie i szałwii
-
Rolada z łososia z sosem andaluzyjskim
-
Tarta serowo-orzechowa
-
Roladki z bakłażana
-
Carpaccio z polędwicy
-
Mozarella z pomidorami
-
Pasztet z drobiu z orzechami
-
Rożki z łososia faszerowane serem feta
-
Carpacio z łososia sosem bazylikowym
-
Polędwiczka po angielsku w sosie chrzanowym
-
Cielęcina w sosie tuńczykowym z kaparami i grisini
-
Wędzony halibut podany z grisini
-
Rolada drobiowa z sosem cumberland
-
Sandacz w galarecie
-
Łosoś w galarecie
-
Indyk w maladze
-
Mus z koziego sera z pomidorami sherry
-
Rolada z pstrąga
-
Róże z łososia wędzonego
-
Marynowany łosoś z dresingiem cytrynowo-pietruszkowym
Zupy
-
Zupa grzybowa z łazankami
-
Krem brokułowy z migdałami
-
Krem kalafiorowy
-
Rosół z makaronem
-
Barszcz czerwony z kołdunami
-
Krem pomidorowy z grzankami
-
Bulion z jarzynką i wkładką drobiową
-
Zupa porowa
-
Krem czosnkowy
-
Zupa gulaszowa
-
Krem grzybowy
-
Cappuccino z pieczarek
-
Krem cebulowy z grzankami
-
Zupa Solferino z serem
-
Dwukolorowy krem pomidorowo – selerowy
-
Bulion z jarzynami i makaronem celestyn
-
Krem z selera z torcikiem z łososia
-
Krem z soczewicy z chipsem z bekonu
-
Zupa porowa z tiftelami ( kuleczki mięsne ) cielęcymi
-
Rosół z kołdunami
Dania główne
-
Indycze fileciki w figach
-
Grillowana pierś z kurczaka w curry
-
Sznycel po wiedeńsku
-
Filety wieprzowe w aromacie calvados
-
Kotlet a’la Poleski
-
Kurczak otulony boczkiem w sosie kaparowym
-
Polędwica po góralsku z chrzanem
-
Pieczeń cielęca w sosie porowym
-
Medaliony wołowe z oczkiem ze smardza
-
Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym
-
Kaczka pieczona po staropolsku
-
Florentynka Poleski z kurczaka na sosie kurkowym
-
Rolada drobiowa ze szparagami
-
Stek wieprzowy w sosie myśliwskim
-
Szynka po staropolsk
-
Medaliony drobiowe na sosie szpinakowym
-
Kotlet devolaille
-
Pieczeń wołowa w sosie własnym lub grzybowym
-
Eskalopki drobiowe w sosie serowym
-
Szpadki wieprzowe
-
Rolada schabowa
-
Sztufada drobiowa lub wołowa
-
Pollo Pepone ( filet z kury zapiekany z serem i pomidorami)
-
Supreme z sandacza w sosie szafranowym
-
Filet z pstrąga w sosie pietruszkowym
-
Pstrąg smażony soute w całości
-
Rolada schabowa w sosie z kurek
-
Comber z sarny na kurkach
-
Pieczeń z sarny w sosie własnym lub śliwkowym
-
Schab pieczony w sosie własnym
-
Rolada z dzika z sosem z leśnych grzybów
Dodatki skrobiowe
-
Ziemniaki z wody
-
Ziemniaki smażone
-
Puree
-
Ziemniaki po krakowsku
-
Kasz gryczana
-
Ryż
-
Dufinki
-
Frytki
-
Rosty- szwajcarskie mini placki ziemniaczane
-
Ziemniaki duchesse - pieczone ziemniaczane puree
-
Ziemniaki gratinn - plastry ziemniaków zapiekane z serem i śmietaną o czosnkowym aromacie
-
Wedgesy ( ziemniaki smażone w mundurkach )
Dodatki warzywne
-
Mizeria ze śmietaną
-
Buraczki czerwone
-
Kapusta czerwona
-
Surówka z marchewki
-
Surówka z kapusty pekińskiej
-
Surówka z kapusty białej
-
Kapusta zasmażana
-
Surówka z kapusty kiszonej
-
Bukiet warzyw gotowanych
-
Surówka Coleslaw
-
Surówka z selera
-
Sałata po polsku (ze śmietaną słodko-kwaśną i startym, gotowanym jajkiem )
-
Sałata z vinegrette
-
Por smażony
-
Blanszowana cukinia z czosnkiem
-
Spaghetti warzywne
-
Warzywa grillowane
Dania wegetariańskie
-
Rissotto warzywne
-
zapiekanka warzywna z zestawem surówek
-
camembet panierowany z sosem żurawinowym
-
bukiet warzyw zapiekany pod beszamelem
-
Farfale brokułowo – kalafiorowe
-
naleśniki zapiekane ze szpinakiem
-
Sandacz z sosem cytrynowym i zestaw surówek
-
eskalopki z łososia w sosie winnym z porem
-
canelloni z szyjkami rakowymi pod kołderką serową
-
Lasagne warzywne
-
Kotlet serowy faszerowany
-
Kotleciki sojowe o smaku kurczaka na pomidorach
-
Kąski sojowe na sosie serowym
-
Pomidory faszerowane warzywami
-
Łódki cykorii szpikowane szpinakiem i pieczarkami
-
Rougout warzywne z kotlecikami sojowymi
-
Duet szparagowy w sosie białym
-
Kawior z bakłażana podany na plastrach pomidora
Desery
-
Przysmak lodowy z bitą śmietaną
-
Puchar lodowy z bitą śmietaną, owocami i sosem malinowym
-
Nugat bakaliowy z sosem malinowym
-
Strudel jabłkowy z gałką lodów
-
Macedonia na bezie
-
Sernik wiedeński
-
Gruszka w winie
Zimna płyta
-
Półmisek wędlin: szynka, kiełbasa wiejska, filet drobiowy wędzony,baleron, salami, kabanos,
-
Deska serów: Dor Blue, camembert, oscypek, gouda
-
Śledzie: w śmietanie, w oliwie, po grecku
-
Sałatki: jarzynowa, szwajcarska, z marynowanych pieczarek,grecka, z kurczakiem,
-
Mięsa pieczone: schab, karczek, rosbef
-
Tymbaliki drobiowe, wieprzowe, warzywne
-
Sosy: tatarski, chrzanowy, cumberland, czosnkowy
-
świeże warzywa: pomidor, ogórek, papryka,
-
warzywa konserwowe: ogórek, pieczarki, papryka, oliwki
-
jajka: z majonezem, nadziewane sałatką jarzynową,w szynce z majonezem
-
kurczak faszerowany po polsku
-
kurczak faszerowany w całości
-
ryby faszerowane: łosoś, sandacz, sum, szczupak
-
koktajl z krewetek (podawany w martinówkach)
-
rolada z łososia
-
dwukolorowa rolada rybna (sandacz, łosoś)
-
teriny rybne
-
schab w galarecie
-
indyk w galarecie lub maladze
-
róże z łososia wędzonego
-
łosoś w galarecie
-
kaczka faszerowana (farsz do wyboru słodki lub tradycyjny)
-
świeże owoce
-
pieczywo
Stół Staropolski
-
Kaszanka staropolska
-
Salceson wieprzowy
-
Salceson drobiowy
-
Pasztetowa krakowska
-
Ogórki kiszone
-
Smalec staropolski
-
Kiełbasa wiejska
-
Kabanos wieprzowy
-
Pasztet staropolski
-
Schab pieczony z wędzoną śliwką
-
Udziec wieprzowy pieczony w calości
-
Udziec sarny pieczony z rozmarynem
-
Prosiak pieczony w całości po polsku ( jako danie gorące lub na bufet )
-
Tradycyjne flaki
-
Bigos staropolski
-
Pasztet z dziczyzny
-
Chleb wiejski
Dania na ciepło
-
Staropolski żurek z jajkiem , ziemniakami i kiełbasą
-
Barszcz czerwony z krokietem
-
Blanszet z indyka ( forma gulaszowa)
-
Wołowina po burgundzku ( forma gulaszowa)
-
Filet z kurczaka w sosie prowansalskim z dodatkami
-
Schab pieczony z dodatkami
-
Filet z kury zapiekany z serem i pomidorami z dodatkami
-
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym z dodatkami
-
Rougout z dzika ( forma gulaszowa )
-
Sztufada wołowa na sosie porowym z dodatkami
-
Udko z kurczaka pieczone z dodatkami
-
Rumsztyk wołowy z pieczarkami i cebulą
-
Antrykot drobiowy
-
Zraziki faszerowane grzybami w sosie
-
Rougout wieprzowe
-
Bogracz wołowy
-
Befsztyk wołowy z pieczarkami w śmietanie
-
Roladka drobiowa z serem z sosie grzybowym
-
Filet z kurczaka faszerowany grzybami
-
Pstrąg z grilla z dodatkami
-
Łosoś soute z ryżem i brokułami
-
Grillowany filet z kurczaka z sałatką grillową i dufinkami
-
Brizol wieprzowo – wołowy z cebulką
Proponujemy Państwu również możliwość wynajęcia pokoi w Hotelu Poleski lub we Freedom Hostel należącego również do nas w atrakcyjnych cenach
* dla Państwa Młodych pokój w Hotelu Poleski gratis ! * dla Gości weselnych -30 % od obowiązujących cen obowiazujących w hotelu i hostelu
Oferujemy Państwu :
- doradztwo w wyborze potraw oraz napoi
- aranżacja ustawienia stołów i pomoc w usadzeniu Gości
- wydzielone miejsce na prezenty i kwiaty
- doskonały dojazd
- najpiękniejszy widok z Tarasu Widokowego Poleski - Wawel, Kosciół na Skałce, Kopiec Kościuszki - idealny pejzaż do zdjęć pamiątkowych
- rezerwacja zakwaterowania dla Gości przyjezdnych krajowych i zagranicznych
- ustalenie planu wizyty Gości z możliwością zwiedzania
- pomoc w rezerwacji transportu
Dodatkowo płatne na zamówienie:
- Tort weselny o ulubionym smaku, ciasto na stoły oraz paczki dla Gości weselnych
- Dekoracje kwiatowe
|